Spašeno više od 330 kg ribe

VIDEO K9: U drugoj po redu akciji spašavanja ribe i riblje mlađi, na području Koviljsko-Petrovaradinskog rita spašeno je i ispušteno u Dunav više od 330 kg autohtone ribe, saopšteno je iz Javnog preduzeća Vojvodinašume.

0
30

Akcija spašavanja ribe i riblje mlađi i njena translokacija u glavne rečne tokove Dunava i Save simbolično je nazvana „Milion jedinki riblje mlađi u 2021. godini vratimo Dunavu i Savi“.

Prva uspešna ovakva akcija realizovana je u razlivu reke Save, tačnije na području “Obedske bare“ 17. jula, a druga akcija na području „Koviljsko-Petrovaradinskog rita“ 19. avgusta, gde su zaposleni “Vojvodinašuma“ translokacijom u glavno korito Dunava spasili više od 330 kg autohtone ribe.

U ovoj akciji realizovano je spašavanje i premeštanje dela zaostale riblje mlađi i ostalih jedinki autohtonih vrsta riba iz odsečenih bara Kenderat, Dugaja i Aleksina bara sa Koviljskog dela rita u glavno korito Dunava.

Oprema i ljudstvo se premeštaju na nove lokacije, da bi do kraja avgusta i početkom septembra realizovali još nekoliko akcija spašavanja i translokacija riblje mlađi.

Naredna akcija će biti  na području “Apatinskog rita“ na Dunavu, zatim u razlivu ove reke na području “Monoštorskog rita“ i, ukoliko vodostaji budu optimalni, završetak ovogodišnje akcije  „Milion jedinki riblje mlađi u 2021.godini vratimo Dunavu i Savi“, biće na području “Deliblatske peščare“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.