Spašena dva psa iz septičke jame

VIDEO K9: Dva psa juče ujutru upala su u septičku jamu u naselju Sadovi u Petrovaradinu, a ekipe Zoohigijene odmah su na poziv građana izašle na teren i spasile životinje.

490

Kako sami zaposleni u Zoohigijeni kažu, do sada su pse, mačke i druge životinje spašavali iz raznih nezgoda u koje su upadali, kao i na najrazličitijim mestima u gradu.

Međutim, do sada nije bilo situacija da spašavaju životinje iz septičke jame. Ali, za sve postoji prvi put.

“Izašli smo na teren i pronašli dva psa u septičkoj jami. Jedan je mešanac zlatnog retrivera, drugi je skoro pa čist belgijski ovčar. Srećom da septička jama nije bila puna. Verovatno je došlo do krađe poklopca, što se često dešava u Novom Sadu. Ne verujem da je u pitanju nasilje, da ih je neko ubacio. Psi su sami upali, ali su dosta iscrpljeni, bili su u fekalijama, u vodi”, priča Đorđe Plavšić, šef Prihvatilišta Zoohigijene.

Retriver je trenutno u lošem stanju, dosta je izgladneo i iscrpljen je, kaže Plavšić, dok je ovčar u nešto boljem stanju i prošao je sa blažom infekcijom kože. Sama akcija spašavanja pasa nije trajala dugo, kaže Plavšić, navodeći da su ekipe Zoohigijene ipak morale da siđu u septičku jamu kako bi pomogle životinjama.

“Ja ovog puta apelujem na vlasnike, pošto psi nisu mikročipovani, ako ih prepoznaju da se jave Zoohigijeni, da im vratimo njihove pse, jer su psi verovatno pobegli, pa nesrećnim slučajem upali u septičku jamu. A ako ne, onda apelujem na građane da dođu i udome ove pse”, naveo je Plavšić.

Psi su trenutno veoma dobrog raspoloženja, vidno razdragani i srećni, a Plavšić ne veruje da je nesrećni slučaj koji im se dogodio ostavio posledice na njihovo psihičko zdravlje.

On je još jednom pozvao građane da prijave Zoohigijeni ovakve i slične slučajeve, kada su životinje u opasnosti, kako bi ekipe ovog preduzeća izašle na teren i spasile, bilo vlasničke, bilo napuštene životinje.

Telefon za poziv terenskih ekipa Zoohigijene je 021/64 03 220.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.