Španović: Ponosna i počastvovana ordenom

Srpska atletičara Ivana Španović rekla je da je ponosna i počastvovana dodelom ordena Karađorđeva zvezda trećeg stepena, koji joj je danas na svečanosti u Beogradu uručio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

0
487

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas, povodom Dana državnosti, ukaze o odlikovanju brojnih ličnosti i institucija, a potom ih i uručio na svečanosti u Predsedništvu Srbije.

“Izuzetno sam počastvovana što sam odlikovana ordenom i osećam veliki ponos danas, što se nalazim u društvu odlikovanih ljudi, ljudi koji su svoj radni vek posvetili svojim snovima i čvrsto verovali da njihov rad i dela mogu da promene i unaprede naše društvo. To je isti onaj ponos koji osećam kada nastupam za svoju zemlju, braneći boje Srbije na najčasniji i najdostojanstveniji način na koji umem”, rekla je Ivana Španović.

Orden Karađorđeve zvezde ima tri stepena i dodeljuje se za izvanredne zasluge i uspehe u predstavljanju države i njenih građana.

“Znam da danas niko od takozvanih dušebrižnika neće izgovoriti ni jednu jedinu reč protiv bilo koga od vas. A i kako bi, kome od vas su dorasli do ramena? Kritikuju me kako delim odlikovanja šakom i kapom, a ja sam ponosan što vas je toliko i tužan što ne stižem do svakog koji zavređuje da mu se Srbija oduži. Nema uspešne države bez uspešnih pojedinaca, onih odvažnih koji žive Volterov nauk da je uspeh dete smelosti, onih koji ispisuju drugačiju istoriju ne samo svoje profesije, svoje zemlje, već ne retko i istoriju čovečanstva”, rekao je u svom govoru danas na svečanosti predsednik Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.