Španović najbolja sportistkinja Vojvodine u izboru Dnevnika

VIDEO K9: Ivana Španović, prvakinja sveta u skoku u dalj, najbolju je sportašica u 2018. prema izboru Dnevnika. Novosadski list je danas na tradicionalnoj svečanosti, po 62. put, proglasio najbolje sportiste Vojvodine.

0
799

Tradicionalni izbor najboljih sportista Vojvodine, kako je istaknuto na svečanosti, predstavlja izbor sa najdužom tradicijom u našoj zemlji, ali i u ovom delu Evrope.

“Mi smo ponosni i zbog toga, jer naša večna lista laurata svih ovih decenija predstavlja svojevrsnu istoriju sporta u Vojvodini i Srbiji. Nosioci Dnevnikovog priznanja su naši proslavljeni olimpijski, svetski, evropski i mediteranski šampioni”, rekao je Dušan Vlaović, direktor Dnevnika.

Treće mesto pripalo je Davoru Štefaneku koji je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a drugo kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću koji su bili zlatni na Svetskom kupu u Segedinu u trci dvoseda na 1.000 metara. Najbolja sportistkinja Vojvodine za 2018. godinu je članica Atletičarskog kluba Vojvodine Ivana Španović, evropska prvakinja i svetska za takmičenje u dvorani.

“Često govorim da nije lako biti najbolji i u svojoj disciplini u svom sportu, a kamoli da se sve to skupi i sjedini, tako da ja sam mnogo ponosna i naravno, svake godine koristim tu priliku da dođem lično i preuzmem svoju, mislim, zasluženu nagradu”, rekla je Španović za Kanal 9.

Za našu proslavljenu atletičarku ova godina bila je veoma uspešna – osvojila je prvo mesto na dvoranskom Svetskom prevenstu, a takođe i Mediteranske igre. Lični rekord je postavila u martu 2017. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu, što ujedno predstavlja i treće rangiran svetski rekord za ova takmičenja.

“Napravili smo promene u samom pristupu treninga i svega ostalog baš me zanima da vidim kako će se sve to odraziti na formu, ali računam da ću biti svakako spremna da odbranim titulu Evropske prvakinje u dvorani”, kazala je Španović.

Između ostalih, specijalne zlatne plakete dobili su svetski prvaci – novosadski basketaši i Borislava Perić Ranković, zlatna na Svetskom prvenstvu u parastonom tenisu.

Organizatori su istakli da su veoma ponosni na njihove dve sportske manifestacije, turnir u malom fudbalu, koji će za koji dan doživeti svoje 56. izdanje i, naravno, izbor najboljih sportista Vojvodine.

Kao i ranijih godina, proglašeni su najbolji pojedinci u 21 sportskoj grani:

Atletika
Ivana Španović (Vojvodina, Novi Sad)
Biciklizam
Veljko Stojnić (S – tim, Sombor)
Boks
Ognjen Đurđev (Vojvodina, Novi Sad)
Vaterpolo
Radoslav Filipović (Vojvodina, Novi Sad)
Veslanje
Dušan Stefanović (Danubius 1885, Novi Sad)
Gimnastika
Vlada Raković (SK Vojvodina, Novi Sad)
Dizanje tegova
Tamaš Kajdoči (Spartak, Subotica)
Karate
Marina Radičević (Zadrugar, Lazarevo)
Kajak i kanu
Marko Tomićević (Bečej) i Milenko Zorić (Zorka, Šabac)
Košarka
Jovana Adamović (KK 021, Novi Sad)
Kuglanje
Jasmina Anđelković (Alimenta, Novi Sad)
Odbojka
David Mehić (Vojvodina NS seme, Novi Sad)
Plivanje
Čaba Silađi (Vojvodina, Novi Sad)
Rvanje
Davor Štefanek (Spartak, Subotica)
Rukomet
Jovica Nikolić (Vojvodina, Novi Sad)
Stoni tenis
Sabina Šurjan (Novi Sad)
Streljaštvo
Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova)
Tenis
Laslo Đere (Senta)
Fudbal
Emil Rockov (Vojvodina, Novi Sad)
Džudo
Jovana Rogić (Slavija, Novi Sad)
Šah
Nikola Sedlak (Spartak, Subotica)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.