SP u fitnesu za pionire i kadete u Novom Sadu

VIDEO K9: U Novom Sadu juče je svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u fitnesu za pionire i kadete. Svečana ceremonija upriličena je u Srpskom narodnom pozorištu, na čijoj su sceni prodefilovali mladi učesnici iz 11 zemalja koji se nadmaću na ovom trodnevnom takmičenju.

357

Novi Sad je još jednom centar svetskog sportskog dešavanja, ovoga puta Svetskog prvenstva u fitnesu za pionire i kadete, na kojem učestvuju mladi takmičari iz 11 zemalja.

Na sceni Srpskog narodnog pozorišta upriličen je defile učesnika iz Meksika, Češke, Estonije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Turske i Ukrajine, kao i svečana ceremonija otvaranja svetskog prvenstva.

“Ovaj sport je jedinstven u porodici svih sportova i važan, jer utiče na pravilan i simetričan razvoj fizičkih sposobnosti, kroz negovanje razvoja koordinacije, gipkosti, snage i izdržljivosti kao osnovnih motoričkih sposobnosti svakog deteta. Veliko mi je zadovoljstvo što su u našem gradu prisutni mladi takmičari iz čak 11 zemalja sveta i pored sportske sreće želim im i ugodan boravak u Novom Sadu. Ovo je sedmo svetsko prvenstvo koje se ovde održava, tako da pored još dva evropska i jednog svetskog za seniore i seniorke koji su održani prethodnih godina u ovoj oblasti, naš Novi Sad po fitnesu postaje još prepoznatljiviji na svetskoj mapi gradova”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

U prvoj takmičarskoj sesiji juče popodne učestvovalo je 156 takmičara, svrstanih po uzrasnim kategorijama, u osam ženskih i pet muških grupa.

“Vrlo je važno da napomenemo, da na osnovu kontakata koje ostvarujemo putem poslovno-prijateljskih veza, saznajemo da se naš grad danas zahvaljujući ovom sportu, veoma visoko kotira u svetu. Takva sportska popularnost, izrečene pohvale i primljene nagrade su dokaz da je Novi Sad ostavio dubok trag u svetskoj Federaciji kao grad-domaćin. U ovome što radimo, smo, zaista, među najboljima u svetu i to ima nemerljiv značaj za ugled i popularnost naše zemlje i grada”, navela je Biserka Šipka u ime organizacionog komiteta Svetskog prvenstva.

Ona se zahvalila Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, kao i Gradu Novom Sadu koji su pokrovitelji tog takmičenja.

Organizatori iz Bodi bilding, fitnes i aerobik saveza Novog Sada su naveli da fitnes doprinosi razvoju svih psiholoških aspekata ličnosti deteta, a u šta su se mnogo puta uverili, posmatrajući dečju sigurnost na sceni, samouverenost u koreografijama i temperament pri izvođenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.