“Solidarne drugarice” za beskućnike

VIDEO K9: Neformalna grupa „Solidarne drugarice“ pokrenula je akcije „Jakna srce greje“ i „Štrikanje za beskućnike“ putem kojih pribavljaju i šiju toplu garderobe za beskućnike čija je egzistencija posebno ugrožena tokom zimskog perioda.

0
85

Dolazi hladnije vreme, a broj ljudi koji žive na ulicama Novog Sada se ne smanjuje. Da bi ovi ugroženi sugrađani preživeli hladnoću, neophodna im je, između ostalog, i topla garderoba. Ovaj problem beskućnika prepoznala je i neformalna grupa „Solidarne drugarice“, koja je pokrenula akcije „Jakna srce greje“ i „Štrikanje za beskućnike“.

Beskućništvo je veoma raširen društveni problem za koji ne postoji sistemsko rešenj, kaže Jović, što je bio njihov motiv za pokretanje ove akcije kako bi na taj način dobrinele poboljšanju uslova života ove ugružene populacije.

Jakne, rukavice, šalovi, kape, čarape, sve je to, navodi Jović, neophdono ljudima na ulici da prezime. Garderobu će beskućnicima dostaviti, kaže ona, sugrađanin koji je ranije bio beskućnik i koji dobro poznaje ljude na ulici te im dojavljuje kome je šta potrebno.

Takođe, navodi Nikolina Jović, „Solidarne drugarice“ pokrenule su i projekat „Štrikanje za beskućnike“ gde pozivaju sve one koji znaju da štrikaju da se uključe u izradu garderobe za beskućnike.

Svaku pomoć cene, kaže ona i poziva građane da se na sličan način i sami organizuju u svojim sredinama i da naštrikaju nešto za ugružene ljude iz svoje okoline.

Humani Novosađani toplu garderobu za beskućnike mogu dostaviti svakog radnog dana i subotom od 12 do 20 časova u prostorije Crne 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.