Socijalno-ekonomski savet za građane

VIDEO K9: U Socijalno-ekonomskom savetu Novog Sada lakše je postići koncenzus o ključnim pitanjima sa predstavnicima vlasti i poslodavaca nego na republičkom nivou, rekao je predsednik Saveza samostalnih sindikata Novog Sada i opština Vladimir Gvozdenović u emisiji Otvoreni ekran. Ova saradnja je, prema njegovim rečima, osetno kvalitetnija poslednjih godina u odnosu na raniji period.

0
346

Socijalno-ekonomski savet u Novom Sadu postoji već jedanaestu godinu i jedan je od prvih socijalno-ekonomskih saveta na lokalnom nivou, podsetio je predsednik SSS Grada Novog Sada i opština.

Zahvaljujući Poglavlju 19, kako je naveo, država planira da socijalno-ekonomske savete formira u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

“Ono što su naši zadaci Socijalno-ekonomskog saveta na lokalnom nivou, to su oni problemi koji naše građane tište i koji se javljaju u svakodnevnom funkcionisanju Grada Novog Sada. Od problema u javno-komunalnim preduzećima, u iznajmljivanju prostora, infrastrukture, saopbraćaja, sve ono što se tiče lokalne samouprave”, rekao je Gvozdenović.

Ovaj reprezentativni sindikat ima tri predstavnika u ovom devetočlanom savetu, uz predstavnike vlasti i poslodavaca. Saradnja s ostalim članovima saveta je, prema njegovim rečima, mnogo bolja u odnosu na period od pre nekoliko godina.

“Kako to funkcioniše? Koordinacija je takva da predstavnici vlasti, poslodavaca i sindikata utvrde dnevni red, a sve ono što je pristiglo u međuvremenu do tada, a imamo jednu koordinaciju i jedan sastanak mesečno, dakle, ono što je pristiglo to se obradi, pripremi se za sledeću sednicu, a na tu sednicu se iz gradskih uprava pozivaju ljudi koji su odgovorni za tu temu o kojoj se radi i zajednički, koncenzusom da rešimo u interesu svih građana Novog Sada”, pojasnio je Gvozdenović.

Za razliku od republičkog nivoa, gde je često veoma teško postići koncenzus sa predstavnicima vlasti i poslodavaca, rad u socijalno ekonomskom savetu grada je lakši i odluke se lakše donose u zajedničkom interesu, zaključio je Gvozdenović, koji je pozvao sugrađane da se o radu ovog gradskog saveta obaveste i na sajtu www.sesns.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.