SNS podržao Vučića, do četvrtka 128 glasova za Anu Brnabić

Poslanici sa liste Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović na konferenciji za medije u sedištu ove stranke.

0
452

Obradović je navela da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić.

“U Skupštini Srbije, do kraja ove nedelje, krećemo sa raspravom o formiranju Vlade Srbije. Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova za. To je veoma ozbiljan posao i veoma odgovorno pristupamo tome”, rekla je Obradović.

Rekla je da se oko stotinu prisutnih izjašnjavalo lično, da su imali različite stavove, ali da su snažno podržali predlog. Mnogi, rekla je, nisu bili oduševljeni predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone poverenje zbog Vučića.

Mnogi takođe nisu bili za veće učešće SPS u vladi, kako je to predložio predsednik Srbije i lider stranke. Nije isključila mogućnost da se ne obezbedi podrška i ide na nove izbore, ali je istakla da je za to “mala verovatnoća”.

Kako je rekla, treba reći istinu, jer je mnogo važnije što su ljudi ustali i rekli zbog čega misle da treba sada da podrže neku drugu opciju, ali i da veruju u Vučića zbog svega što je uradio prethodnih godina i da daju apsolutnu podršku njemu i njegovoj odluci.

Dodala je da nije važno o kome je tačno reč, jer je najvažnije da je SNS jedinstven tim.

Ona je dodala i da je Brnabić veoma sposobna, posvećena poslu, sa odličnim međunarodnim kontaktima, i osoba koja je implementirala brojne projekte.

“Čekamo do četvrtka da vidimo da li ćemo imati 128 glasova. Nastavljaju se razgovori sa koalicionim partnerima i važno je da u novoj vladi ne budu samo predstavnici liste “Srbija pobeđuje”, već mora da nas bude mnogo više”, rekla je ona.

Obradović kaže da očekuje da, ukoliko bude 128 glasova za podršku Ani Brnabić, u četvrtak stigne predlog o novom sastavu vlade i Predlog zakona o ministarstvima, kako bi u subotu započela rasprava i u roku, do 30. juna, bude izabrana nova vlada.

“Ukoliko toga ne bude, idemo na nove izbore, iako niko u SNS nije oduševljen tom idejom”, rekla je Obradović.

Ona je ponovila da predstoje razgovori sa koalicionim partnerima, kako onima koji su bili na listi sa SNS – Pokretom socijalista, SNP-om, SDPS-om, PUPS-om, tako i sa koalicionim partnerima. Naredni dani, dodala je, služe da se precizira da li će neko dati podršku ili neće i koja je cena te podrške.

Kada je reč o razlozima poslanika koji su bili protiv izbora Brnabić, Obradović je rekla da će to moći da se čuje u Skupštini Srbije, tokom rasprave, i da nije na njoj da o tome govori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.