SNS: Budžet APV stabilniji nego u junu

VIDEO K9: Priliv u budžetske prihode u Vojvodini za prvih 9 meseci ove godine je bolji nego što je bio na šestomesečnom preseku, istakli su poslanici Srpske napredne stranke uoči sednice Pokrajinske skupštine na kojoj je usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta u ovom periodu. Protiv ove odluke glasali su poslanici Srpske radikalne stranke, pre svega zbog, kako kažu, malih kapitalnih ulaganja.

0
27

Poslanici Skupštine Vojvodine na današnjoj sednici usvojili su Izveštaj o izvršenju pokrajinskog budžeta za prvih 9 meseci ove godine.

Prema rečima poslanika Srpske napredne stranke, situacija je mnogo bolja nego na šestomesečnom preseku. Prihodi od kapitalnih dobitaka i dohodaka iznose 17,326 milijadi dinara, od ukupno 19,5 milijardi planiranih u ovoj godini.

Prema njihovom mišljenju, ovaj budžetski dohodak oslikava dobre kapitalne investicije, broj zaposlenih u Vojvodini i njihove zarade. Kada su rashodi u pitanju, u SNS kažu da postoje jasni budžetski ciljevi.

Protiv izvršenja budžeta glasali Srpski radikali koji kažu da nemaju zamereke na prihode, već na rashode, pre svega zbog manjeg izdvajanja za kapitalne projekte.

Uoči početka sednice, ponajviše se diskutovalo o prvoj tački dnevnog reda – Predlogu mandatnog pisma između Autonomne Pokrajine Vojvodine i Evropske banke za obnovu i razvoj. Radi se o kreditu koji će Pokrajina potencijalno dobiti u cilju povećanja energetske efikasnosti u 80 javnih objekata na svojoj teritoriji.

Nenad Borović, pokrajinski poslanik SNS-a, kaže da je ovaj zajam tražen i od domaćih banaka, ali da je najbolje uslove dala Evropska banka za obnovu i razvoj.

Opozicioni poslanici su naveli da nemaju ništa protiv energetske efikasnosti, ali smatraju da u Vojvodini u ovom trenutku postoje prioritetniji problemi.

Poslanici Skupštine Vojvodine su na današnjoj sednici usvajali i izveštaje o poslovanjima i radu Pedagoškog zavoda Vojvodine, Turističke organizacije Vojvodine, “Voda Vojvodine”, “Vojvodinašuma” i Razvojne agencije Vojvodine, kao i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i Zavoda za urbanizam Vojvodine, sve za 2019. i 2020. godinu tokom kojih u pokrajinskoj skupštini nije razmatrano o njihovom radu.

Pomenimo i da Skupština Vojvodine, uprkos sprovedenoj digitalizaciju, još uvek ne objavljuje skupštinski materijal na uvid medijima i javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.