SNP: Vredna letnja pozorišna pauza

VIDEO K9: Gala koncertom SNP-a, povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, biće završena sezona u Srpskom narodnom pozorištu. Iz ovog pozorišta, međutim, najavljuju vredno i radno leto, jer su već počele pripreme za dve nove predstave - ,,Krvava svadba'' Frederika Garsije Lorke i ,,Dopler'' Erlenda Lua.

625

Naredne sezone ljubitelji pozorišne umetnosti u Novom Sadu moći će da pogledaju dve nove predstave na repertoaru SNP-a.

“Letnja pauza biće vredna, radna pošto pripremamo dramsku predstavu ,,Krvava svadba” Garsija Lorke, to radimo u kooprodukciji sa Budva Grad teatrom, u režiji Igora Vuka Torbice, tako da eto to nas očekuje početkom sledeće sezone, a to je ujedno i predstava kojom ćemo i otvoriti dramsku sezonu sledeće godine, odnosno sledeće sezone. Što se tiče drame, imamo još predstavu na kojoj sad već radimo, Erlanda Lua, tekst-novela ,,Dopler”, koju režira Aleksandra Popovski, to bi trebalo da bude krajem oktobra”, navela je Jelena Lagator, portparolka SNP.

U pripremi je, prema njenim rečima i balet ,,Dama s kamelijama” koji će publika moći da pogleda u novom ruhu. Lagator je sugrađanima preporučila i da posete Šekspirov festival koji će trajati od 28. juna do 3. jula.

Na svečanom otvaranju ovog festivala a sceni ,,Jovan Đorđević” biće izvedena predstava ,,Tit Andronik”, Vilijama Šekspira, u režiji Igora Vuka Torbice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.