SNP: U subotu premijera “Travničke hronike”

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu ovog meseca očekuje nas još jedna premijera. Reč je o predstavu "Travnička hronika" koju je prema delu Ive Andrića režirao Nikita Milivojević.

0
196

Nakon Veštica iz Salema, rediteljskog prvenca u SNP-u, Nikita Milivojević nastavio je svoj umetnički rad postavljanjem Travničke hronike Ive Andrića, za koju potpisuje adaptaciju, dramatizaciju i režiju.

Predstavu Srpsko narodno pozorište radi u saradnji sa somborskim Narodnim pozorištem.

“Nosio sam ovu Andrićevu misao bezbroj puta na sve strane sveta kao neki svoj lični prtljag. Travnička hronika je za mene kao ona sveća u romanu, što gori danju i noću na turbetu Abdulah paše: … “ono malo svetla da osvetli sav mrak koji se vekovima nakupio oko nas”, reči su Milivojevića o ovom vanvremenskom delu.

U predstavi igraju Marija Medenica, Jugoslav Krajnov, Tijana Marković, Branislav Jerković, Aleksandar Gajin, Dušan Jakišić, Nebojša Savić, Miroslav Fabri, Dušan Vukašinović, Ninoslav Đorđević, Zoran Karajić, Marko Savković, Vladimir Milojević, Sonja Isailović, Ivan Đurić, Marko Marković

Kompozitor je Dimitris Kamaratos, za scenski pokret i vokalni trening zadužena je Amalija Benet koja je za koreografiju predstave Veštice iz Salema dobila je Godišnju nagradu SNP-a i Specijalnu nagradu za pokret i izbor muzike na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, Zrenjanin, 2019. Scenografi su Nikita Milivojević i Željko Piškorić, a kostomograf Marina Sremac.

Premijera komada “Travnička hronika” pred pozorišnom publikom naći će u subotu, 12. oktobra, od u 19,30 časova, na sceni “Pera Dobrinović”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.