SNP: U junu opera Don Đovani

VIDEO K9: U Operi Srpskog narodnog pozorišta zadovoljni su ovom sezonom. Na repertoaru su proverene predstave, a uskoro kreću u realizaciju Mocartovog Don Đovanija.

0
158

Ljubitelji opere mogu da uživaju u još jednoj uzbudljivoj sezoni koju je za njih priredilo Srpsko narodno pozorište. Sezona je, podsetimo, počela 25. septembra prvom reprizom Rigoletta.

“Odmah posle Rigoletta krenuli smo u pripremu Gunoovog Fausta koji je bio zaista jedna spektakularna predstava sa ogromnim uspehom i umetničkim, tehničkim što se moglo videti po reakcijama publike i po posećenosti na kraju krajeva za tu predstavu”, rekao je Aleksandar Stankov, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Potom su počele pripreme za veliku turneju koja je obuhvatila 6 gradova u Kini.

“Jedan veliki, ogroman posao, obimna organizacija. Dakle, 55 članova orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta predstavilo se kineskoj publici. Kina kao zemlja izuzetno mnogo ulaže u kulturu i ovim putem želi da obične građane približi klasičnoj muzici. I naš orkestar je imao čast da učestvuje u toj kampanji”, kazao je Stankov.

Stankov je najavio i pripreme za Mocartovog Don Đovanija, opere koja će publici predstavljena sredinom ove godine.

“Plan realizacije ove premijere je polovina juna meseca. Režiju za ovu predstavu radiće naš već dobro poznati našoj publici reditelj Aleksandar Nikolić. Tako da, ako se po jutru dan poznaje, ja mislim a mislim da i moje kolege dele moje mišljenje da je ova sezona uspešno krenula i da ćemo je isto tako uspešno i završiti”,istakao je Stankov.

On je podsetio i da Opera SNP-a tokom prazničnog januara daruje publici karte po prazničnim cenama od svega 200 dinara, a reč je o Pučinijevim delima Madam Baterflaj, Boemi i Toska.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.