SNP: Startuje 158. sezona

VIDEO K9: 158. po redu sezona Srpskog narodnog pozorišta biće svečano otvorena sutra uveče prigodnim programom pod nazivom ,,Ti si moje...pozorište'' koji će biti održan na Platou ispred glavnog ulaza u ovo zdanje.

0
484

“Ti si moje …pozorište”, program je kojim SNP obeležava početak nove sezone. Drama za početak najavljuje predstavu “Krvava svadba” u režiji Igora Vuka Torbice, koja će pred publikom biti izvedena na sceni ,,Pera Dobrinović” u utorak, 18. septembra.

“Krvave svadbe su izvedene u Budvi 9. avgusta premijerno na otvorenom prostoru, ali prvo izvođenje ove predstave, odnosno Novosadska premijera i pozorišna premijera je kod nas, sada 18. septembra. Predstavu je uradio jedan od najistaknutijih reditelja trenutno, Igor Vuk Torbica, čovek oko koga se otimaju sve teatarske kuće i u Srbiji, ali i u regionu. Mi smo uspeli da kroz ovu saradnju sa Budva Grad teatrom i misim da je predstava izuzetno dobra, da je na veliku radost publike i te uskostručne pozorišne tako da očekujem dobar prijem i divnu reakciju publike”, naveo je Milovan Filipović, direktor Drame SNP-a.

Osim ,,Krvave svadbe” rađene prema delu Federika Garsije Lorke, ljubitelje drame narednih meseci očekuju i druge zanimljive predstave i premijere.

“Najpre, 1. oktobra na Kamernoj sceni imaćemo premijeru predstave ,,Egzodus-ili happy and ” u režiji Predraga Štrbca, po tekstu Bože Kneževića; 4. oktobra planirana je premijera predstave ,,Put oko sveta za 60 sekundi” po literarnom predlošku Vladimira Arsenijevića u režiji naše Novosađanke Mie Knežević; 11. oktobra imaćemo premijeru ,,Ženidba” po Gogoljevom tekstu u režiji Milana Karadžića”, kazao je Filipović.

Pozorišnu publiku 25. oktobra očekuje premijera predstave ,,Dopler” u režiji Aleksandra Popovskog, te 9. novembra još jedna premijera, ,,Veštice iz Salema” u režiji Nikite Milivojevića. U međuvremenu, dramski ansambl uputiće se na turneju po Južnoj Koreji.

“Naš ansambl će se otisnuti na jedan daleki put, u Južnu Koreju. Od 7. do 15. oktobra bićemo u Seulu na Velikom Seul Performig Arts Festivalu gde će predstava ,,Na Drini ćuprija” biti centralni događaj”, rekao je Filipović.

SNP obećava najbolju sezonu do sada. U polučasovnom programu u petak na Platou ljubiteljima pozorišne scene biće deljeni vaučeri za besplatne ulaznice, a u razgovoru s umetnicima moći će da se informišu o repertoaru i o aktuelnim popustima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.