SNP: Stajkić, operski izvođač godine sutra u “Seviljskom berberinu”

VIDEO K9: Ljubitelji opere sutra će u Srpskom narodnom pozorištu moći da uživaju u izvođenju "Seviljskog berberina" Đoakina Rosinija. U ulozi Figara nastupiće prvak Opere Vasa Stajkić, koji je početkom ovog meseca dobio nagradu “Muzika Klasika“ za 2019. godinu, u kategoriji Muški izvođač godine.

26

Vasu Stajkića, dobitnika nagrade “Muzika Klasika“ za 2019. godinu, u kategoriji Muški izvođač godine, gledaćemo sutra na sceni “Jovan Đorđević” u ulozi Figara u čuvenoj Rosinijevoj operi “Seviljski berberin”.

Nagrada Muzika klasika je ustanovljena 2010. godine, kada je izašao prvi broj istoimene revije i osmišljena je kao priznanje domaćim umetnicima koji su u okviru kalendarske godine ostavili najznačajniji trag na domaćoj muzičkoj sceni.

“Nagrada kao i svaka nagrada znači neku vrstu potvrde da ste se nečim u životu dobro bavili. Ova nagrada konkretno je za mene vrlo značajnai iz raloga što dolazi od ljudi kojima je struka klasična muzila i koji su pratili sva dešavanja u klasičnoj muzici u prethodnoj godini, konkretno za muškog izvođača godine u 2019, prošloj godini”, kazao je Vasa Stajkić, prvak Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Svaka uloga zahteva detaljne pripreme koje znaju trajati i po nekoliko meseci, da bi se naučila i dobro upevala, kaže Stajkić, nakon čega su na redu režijske probe, potom i zajedničke sa orkestrom, šminkom i kostimima. Stoga je teško među njima izdvojiti omiljenu.

SNP se poslednjih godina posvetilo vraćanju operske publike u sale i u tome postiglo značajan uspeh, smatra Stajkić.

San svakog pevača je da peva u velikim svetskim operskim kućama, a Stajkićev je taj svet konačno dođe kod nas i da mi budemo deo velike svetske operske scene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.