SNP: Premijere u mesecu pozorišta

VIDEO K9: Tokom ovog meseca, u kojem se obeležava Svetski dan pozorišta, u Srpskom narodnom pozorištu, koje slavi i svoj dan, 28. mart, očekuju nas dve velike premijere.

0
59

Tokom meseca u kojem će širom sveta biti obeležen 27. mart, Svetski dan pozorišta, Srpsko narodno pozorište priprema nekoliko premijera koje će kulminirati 28. marta, kada svoj dan slavi naš najstariji nacionalni teatar.

To je samo deo onoga što je ovo Pozorište najavilo prilikom predstavljanja rezultata za godinu dana rada nove uprave.

Prošle godine je u SNP-u odigrano 30 odsto više predstava, imali su 120 odsto više publike, a prihod od komercijalnih usluga, kao i ukupno ostvaren prihod veći jeza  više od 200 odsto.

O vidljivosti ovog teatra, naglasio je Aleksandar Stankov upravnik Srpskog narodnog pozorišta, svedoče dogovorene međunarodne saradnje i koprodukcije te tri premijere koje su već realizovane u koprodukciji sa pozorištima iz regiona.

Podsetio je na letošnje izvođenje Pete Malerove simfonije na a platou SNP-a koju su izvodili mladi muzičari iz pet zemalja, Slovenije, Portugala, Španije, Nemačke i Srbije u okviru projekta „Sounds of change“, trećeg projekta u 2022, a koji je finansirala Kreativna Evropa.

Sem toga, posle jedne decenije, obnovljen je instrumentarijum i pokrenute velike tehničke promene.

 Sve to je uvod u nastavak 162. sezone, gde nas već tokom marta očekuju dve velike premijere u Drami i Operi, kazao je upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Događaju planiranom 28. marta prethodiće Pozorišna nedelja tokom koje će publici, na platou ispred SNP-a biti prezentovani rad u prethodnom periodu i planovi za budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.