SNP odlaže planirani program u julu

  9

  GRAD: SNP ODLAŽE JULSKI PROGRAM

  Najava
  Iz Srpskog narodnog pozorišta donelo je odluku o odlaganju planiranog programa u julu, u skladu sa, kako je saopšteno, promenom epidemiološkog stanja usled virusa „Covid-19″ i najnovijih odluka medicinskog kriznog štaba Srbije.

  OFF: Pogoršanje epidemiološke situacije u zemlji i odluka republičkog kriznog štaba kojim se ograničava okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru, uprava Srpskog narodnog pozorišta odlučila je da odloži planirani julski program.

  Do daljeg je odložena premijera dramske predstave Toma Stoparda „Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi”, u režiji Igora Pavlovića, koja je trebalo da premijerno bude izvedena 8. jula.

  Predstava „Smederevo 1941.” Ane Đorđević, trebalo je da 4. jula bude izvedena na festivalu „Teatar u tvrđavi“ u Smederevu, međutim održavanje festivala odloženo je do daljeg.

  Održavanje ostalih festivala u avgustu i septembru i učestvovanje predstava SNP-a na nekim od festivala, za sada nisu odloženi i trebalo bi da budu održani prema planu: 23. avgusta predstava „Autobiografija“ na festivalu „Nušićijada 2020“ u Ivanjici, zatim otvaranje Sterijinog pozorja predstavom „Smederevo 1941.“, gde SNP učestvuje i sa predstavama „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ i „Povratak“. Sa predstavama „Povratak“ i „Ko je ubio Dženis Džoplin“ SNP takođe učestvuje i na INFANT-u.
  U oktobru, na festivalu Šabačko proleće, SNP učestvuje sa predstavom „Travnička hronika“.

  Beogradski festival igre takođe treba da bude održan kako je planirano: Kompanija Un Poyo Rojo – 20. septembra, Kompanija Body Traffic – 21. septembra, Kompanija Džejsona Samjuela Smita – 23. septembra i Zvezde Njujork Siti Baleta – 7. novembra.

  Sledeća sezona SNP bi trebalo da počne u oktobru premijerom predstave V. Šekspira „Bura” u režiji Kokana Mladenovića. U oktobru je planirano da se premijerno izvede i dramska predstava „Vilica Ebena Bajersa” Filipa Grujića u režiji Marka Čelebića i balet „Ohridska legenda” Stevana Hristića u koreografiji Vladimira Logunova.

  U novembru se prema planovima očekuje premijera opere „Don Đovani” V. A. Mocarta u režiji Aleksandra Nikolića a u decembru premijera dramske predstave „Golmanov strah od penala” Petera Handkea u režiji Ane Đorđević.

  Sređivanje celog sistema klime SNP-a treba uskoro da počne i da takođe bude završeno u avgustu. Renoviranje scene „Jovan Đorđević” je započeto, za sada ide prema planu i biće završeno do 10. avgusta, saopšteno je iz SNP.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.