SNP: Jubilarno izvođenje komedije “Sluga dvaju gospodara”

VIDEO K9: Komedija "Sluga dvaju gospodora" Karla Goldonija biće izvedena sutra u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Pera Dobrinović“ i to po 50. put. Predstava je rađena u zajedničkoj koprodukciji Budva Grad teatra, Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

0
426

U ovom Goldonijevom komedijskom zapletu intriga se ispočetka plete oko tipičnih, konvencionalno definisanih karaktera: škrtog bogatog starca, promućurnih sluškinja, njihovih nakinđurenih i arogantnih gospodarica, priglupih, veštih ili iskusnih slugu, dobroćudnih mada naivnih građana, naduvenih društvenih veličina, takozvanih stubova društva.

Tipična komedija del arte, namenjena najširoj publici, zasnovana na glumačkim improvizacijama koji karikiraju tipski formirane likove.

“Zanimljivo je da se kod klasika uvijek nađe neka kopča sa savremenim, i mada je Goldoni pisao komediju, zato je i ostao živ što to nije obična komedija i lakrdija, nego govori o nekim društvenim i klasnim odnosima, u kojima oni koji su „najniži“ moraju da se snalaze za egzistenciju, i često je sluga pametniji od svojih gospodara“, rekao je Boris Liješević, reditelj.

Predstavu je režirao Boris Liješević, a u njoj izmeđuopstalih igraju i Branimir Brstina, Višnja oBradović, Dragomir Pešić, Ivan Đorđević.

Predstava “Sluga dvaju gospodara” je jedna od mnogih predstava SNP-a koje su na repertoaru više od 4 godine, a jubilarno, 50. izvođenje zakazano je za sutra u 19 sati u Srpskom narodnom pozorištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.