SNP: Gala koncerti baleta i opere

VIDEO K9: Srpsko narodno pozorište priprema dva gala koncerta, Baleta i Opere, koji će biti održani u oktobru. Karte za oba događaja su u prodaju na biletarnici pozorišta.

0
48

Gala koncert prvaka, solista i baletskog ansambla SNP-a pod nazivom “Iz riznice Baleta SNP-a” biće održan dva puta, 16. i 20. oktobra, na sceni „Jovan Đorđević“, a  povodom promovisanja sedamdesetogodišnjice postojanja Baleta.

U programu kojiće trajati duže od sat vremena, prvaci, solisti i baletski ansambl izvešće najzanimljivije i najlepše scene, duetne igre i varijacije iz riznice poznatih baleta, na jednoj sceni u dve večeri. Na programu su biseri baletske klasike i neoklasike po kojima je novosadska baletska scena prepoznatljiva – Don Kihot, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Romeo i Julija, Grk Zorba, Vragolanka.

A naredne subote, 10. oktobra, Opera Srpskog narodnog pozorišta priprema omaž Novom Sadu i njegovom oslobođenju u mesecu oktobru koncertom pod nazivom “Pesme slobode”, posvećen patriotskim pesmama koje su obeležile period od sredine 19. do sredine 20. veka. Na koncertu učestvuju solisti i muški hor Opere Srpskog narodnog pozorišta i hor eparhije Sremske “Sveti Nikolaj”.

Karte za oba koncerta su u prodaji na biletarnici Sprskog narodnog pozorišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.