SNP: 20 godina umetničkog rada prvaka baleta

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu sutra u podne će biti održan koncert "Apoteoza pesnika - solo pesme Jasmine Mitrušić", besplatan za posetioce, dok će uveče, naslovnom ulogom u baletu "Grk Zorba" Andrej Kolčeriju proslaviti 20 godina umetničkog rada u ovom pozorištu.

0
33

Na sceni “Jovan Đorđević” SNP-a, sutra će, u petak, 12. januara, u 19 časova, prvak Baleta Andrej Kolčeriju proslaviti 20 godina umetničkog rada u Srpskom narodnom pozorištu.

Ovaj značajan jubilej obeležiće igrajući naslovnu ulogu u baletu “Grk Zorba” M. Teodorakisa, u režiji i koreografiji Krunislava Simića.

Kolčeriju je rođen 1985. godine u rumunskom Klužu, gde je i stekao baletsko obrazovanje u Školi za koreografiju i dramske umetnosti „Oktavijan Stroja“.

Nakon diplomiranja prelazi u Novi Sad, gde dobija angažman u Baletu SNP-a i od tada punih dvadeset godina igra solističke uloge u klasičnim i neoklasičnim baletima, „Romeo i Julija“), „Don Kihot“, „Žizela“, „Labudovo jezero“, „Krcko Oraščić“, „Dama s kamelijama“ i brojnim drugim.

Dobitnik je više godišnjih nagrada Srpskog narodnog pozorišta, kao i nagrade „Nataša Bošković” koju dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije.

Tokom karijere nastupao je i na međunarodnoj baletskoj sceni, a u intervjuu povodom ovog jubileja izjavio je, između ostalog, da bi mu je nedosanjani san svakako bila još neka uloga u kojoj bi uživao zajedno sa publik, a značio bi mu i ugovor na neodređeno vreme koji čeka i sada, posle 20 godina umetničkog rada u SNP-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.