Sneg otežava saobraćaj širom Srbije, na Ibarskoj magistrali dva lančana sudara

Saobraćaj na putevima širom Srbije otežan je zbog vejavice i snežnih nanosa. Očekuje se formiranje snežnog pokrivača na teritoriji zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, najviše u brdsko-planinskim predelima, kao i na području Beograda.

183

Dva lančana sudara dogodila su se danas na Ibarskoj magistrali, na kojoj su formirane kolone u oba smera dugačke do 15 kilometara.

Prvi lančani sudar dogodio se u naselju Meljak na Ibarskoj magistrali, oko 9 časova ujutru, ali srećom nije bilo povređenih, potvrđeno je Blicu u Hitnoj pomoći Barajevo.

Samo sat vremena kasnije došlo je do drugog lančanog sudara, ovoga puta kod Rušnja, gde, prema nezvaničnim saznanjima, nije bilo teže povređenih.

“Putevi Srbije” apeluju na sve vozače da budu posebno oprezni zbog stvaranja snežnog pokrivača, vejavice i snežnih nanosa koji su zbog jakog vetra najavljeni na pojedinim putevima.

“Štab zimske službe i ekipe putara dežuraju 24 časa, intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja”, navodi se u saopštenju “Puteva”.

JP “Putevi Srbije” apeluje na sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i brzinu prilagode uslovima na putu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.