Sneg okovao Srbiju i Evropu

VIDEO K9: Sneg koji danima pada stanovnicima u brojnim mestima Srbije doneo je velike probleme, sela u ivanjičkom kraju i oko Nove Varoši odsečena su od sveta, a saobraćaj je usporen u svim delovima zemlje. Sa snežnim nepogodama bore se i u drugim evropskim zemljama, a najkritičnije je u Austriji i Nemačkoj.

0
476

Obilne snežne padavine učinile su neprohodnim puteve u planinskim selima na području Ivanjice gde je zavejano desetak sela.

Ugroženim domaćinstvima dopremaju se hrana i lekovi, a deca nisu mogla da stignu do škole. U ovom kraju ima oko hiljadu kilometara seoskih puteva.

U selima u Novoj Varoši 5.000 stanovnika odsečeno je od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju.

Sneg je dostigao na nekim mestima visinu i do jednog metra. Nekoliko sela ostalo je i bez struje, a ekipe Elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da otklone problem.

Zbog snega i hladnog vremena u Srbiji je na snazi žuti i narandžasti meteo-alarm.

Sa snegom se bore i van granica naše zemlje

U Evropi je prethodnih 7 dana od posledica nevremena stradalo najmanje 15 osoba.

Jak sneg pada i dalje u delovima Austrije i na jugu Nemačke, gde su mnoga mesta ostala odsečena.

Austrija je zatrpana snegom, a visina smetova dostiže i deset metara. U mnogim delovima te zemlje proglašen je najveći stepen opasnosti od lavina.

Jedan 16-godišnji dečak poginuo je u lavini dok je skijao juče sa roditeljima u austrijskim Alpima, saopštila je danas austrijska policija.

Jake snežne padavine otežavaju saobraćaj i u velikim delovima južne Nemačke. Snežne mase zadaju velike poteškoće službama za raščišćavanje, a u gornjobavarskoj opštini Misbah, proglašeno je stanje elementarne nepogode.

U mnogim mestima zabeležene su saobraćajne nesreće, a u brojnim bavarskim školama danas nema nastave.

Meteorolozi najavljuju da će nevreme trajati do sutra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.