Smrznuto meso ohladilo stočare

VIDEO K9: Nekontrolisani uvoz smrznutog mesa, niske otkupne cena mesa i veliki gubici u proizvodnji dovode do propasti stočare u Srbiji na očigled države, smatraju u Uniji poljoprivrednih proizvođača sa sedištem u Sremskoj Mitrovici.

0
7

Stanje u oblasti tova junadi, prema izveštaju Državne revizorske institucije od prošle godine, smatra se relativno prihvatljivim, dok je na farmama svinja ocenjeno kao loše.

Sa ovom ocenom ne slaže se predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača sa sedištem u Sremskoj Mitrovici Zlatan Đurić, koji navodi da je od 30. septembra 2020. na delu praktično pljačka stočara, kada je doneta uredba kojom subvencije, koje su proizvođači tražili zbog gubitaka uzrokovanih pandemijom korona virusa, država daje klaničarima.  

Đurić tvrdi i da je netačan podatak da tržištu u Srbiji nedostaje 500.000 do milion svinja, te da je država ta koja je, prema njegovim rečima, omogućila klaničarima da ne moraju kupovati na tržištu, već da i dalje obaraju cenu tovljenika, uporedo podižući cene svinjskog mesa u svojim prodavnicama.

Na zahteve u vezi sa plasmanom tovnih svinja stočari još nisu dobili odgovor od nadležnih iz državnog vrha za koje tvrde da su uradili sve suprotno u odnosu na te zahteve. Nekontrolisani uvoz i nepridržavanje odredbi kojih se, kako kaže, pridržava ceo svet, glavni su uzroci propasti seljaka koji se bave stočarstvom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.