Smenjen predsednik OSS Srbije

Dosadašnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin smenjen je sa te funkcije, pošto mu je na vanrednoj Skupštini izglasano nepoverenje. Na sednici održanoj juče je došlo i do incidenta.

406

O nepoverenju se glasalo nakon što je Nenad Golijanin nedavno na Kongresu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) svojevoljno odlučio da bude uzdržan na glasanju o prijemu kosovskog saveza.

Od 47 prisutnih delegata prisutnih juče na vanrednoj Skupštini Saveza, za smenu Golijanina sa mesta predsednika Odbojkaškog saveza Srbije glasalo je čak 43, dok su samo dva delegata bila uzdržana.

Na početku Skupštine je došlo i do incidenta kada je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, upao i održao govor kojim je pozvao Golijanina da ode.

Petar Bogunović je u ime odbojkaških saveza Vojvodine i Kosova i Metohije naveo da se Golijanin nemarno ophodio prema svim odbojkaškim radnicima koji su izrazili svoj protest o prijemu kosovskog saveza, a zamerio mu je i to što nije prisustvovao vanrednoj sednici Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije, iako je bio pozvan.

Do izbora novog predsednika OSS će voditi Radno telo koje čine Vladimir Grbić, Bogdan Mamuzić i Petar Bogunović

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.