Smeće problem sugrađana

VIDEO K9: Prva sreda u mesecu u Skupštini grada rezervisana je za primedbe sugrađana koje dostavljaju Komisiji za predstavke i predloge.

0
182

Članovi Komisije za predstavke i predloge su ove srede najviše primedbi imali na zagađivanje životne sredine, bacanje i gomilanje smeća oko Kvantaške pijace, kao i neprimereno ponašanje beskućnika u samom centru grada.

Sugrađanku Mariju Čep iz MZ Jugovićevo najviše muči izgradnja nove benzinske pumpe, zbog koje žitelji ovog dela grada, kako kaže, imaju već duži period određene probleme.

“Tražeći da nađe prilaz na drugi način koji je već postojao, mogućnosti su postojale, zašto nije napravljen prilaz za tu pumpu, to treba neko od Gradske uprave da da odgovor svim građanima koji tamo žive. Drugo, mi smo na terenu koji je mnogo niži od bulevara, pa smo u vodi, u atmosferskoj i u onoj podzemnoj koja, kada dođe, onda plivamo, zbog čega je i rađena kanalizacija atmosferska. E, sada ta pumpa je čak 2 metra višlja od bulevara i naših kuća, tako da je jedan kanal dubok nastao iza pumpe, iza kuća. Mislim da pumpi nije mesto tu u stambenom naselju, to je, da kažemo, tempirana bomba u gradskom naselju”, smatra ona.

Čep je ukazala i na problem sa otpadom u Temerinskoj ulici u kojoj žive njeni unuci, a povodom kojeg se, kako navodi, već pet godina obraća gradskim čelnicima.

“Građara pretvorena u otpad veliki ogroman otpad koji otkupljuje ogromne količine raznog sečenog gvožđa, pretapa kablove tu ima smrada, dima prašine svakodnevno mi smo pre pet godina pisali prvi put peticiju, sakupljali potpise tražili da se oni uklone međutim od toga nema ništa do sada se to nije ništa uradilo, tražila sam ponovo da se grad izjasni da li će im zabraniti rad ove 2019. godine s obzirom da im dozvola važi do 2019. godinei na kraju da ih skloni na neko mesto koje odgovara za tu delatnost”, navela je Čep.

Povodom ovih predstavki, članice i članovi Komisije izjasnili su se da će sve primedbe proslediti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i Gradskoj upravi za komunalne poslove, kao i Komunalnoj inspekciji, a za slučaj beskućnika obavestiće i Centar za socijalni rad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.