Smeće pri vrhu liste problema Novosađana

VIDEO K9: Nekoliko sugrađanki i sugrađana obratilo se i ove prve srede u mesecu Komisiji za predstavke i predloge u Skupštini Novog Sada, kako bi u neposrednom razgovoru ukazali na svoje probleme i zatražili njihovo rešavanje. Najviše pritužbi građana ovaj put bilo je upućeno na račun komunalne infrastrukture i problema sa smećem.

0
85

Predstavnik građana iz Ulice Mikole Kočiša i Prištinske ukazao je članovima Komisije za predstavke i predloge, koji su zasedali danas, na problem neodržavanja zelene površine, a koja se dodatno devastira parkiranjem automobila.

Kako je naveo, njihov problem je i nepostojanje trotoara i odvoda za atmosfersku kanalizaciju, pa se nakon padavina zadržava voda i dodatno otežava kretanje, a Prištinska ulica je neasfaltirana i potpuno komunalno neopremljena.

Komisija je po ovom pitanju donela zaključak da predstavku uputi Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i JKP „Gradsko zelenilo“.

Problem sa planiranom lokacijom budućeg centralnog prečistača otpadnih voda, kao i rešenje koje predlažu,  iznela je predstavnica grupe građana iz Petrovaradina.

Problem su izneli i sugrađani iz Ulice Jurija Gagarina u Sremskoj Kamenici.

Treća je bila vezana za odnošenje otpada, a sličan problem iznela je i predstavnica građana dela Paragova koja je navela da se u okolini Jezerske ulice pravi divlja deponija nastala nakon uklanjanja kontejnera.

Prema njenim rečima, uočili su da, pored sugrađana, često smeće na tom mestu bacaju i planinari koji tuda prolaze.

Sličan problem izneo je i profesionalni upravnik zgrade na uglu Cara Lazara i Tolstojevoj gde su ponekad postavljena samo dva kontejnera, koji se brzo napune.

Već su se, kako je naveo, obraćali JKP „Čistoća“ sa zahtevom da se na tom mestu postave podzemni kontejneri, ali odgovor nisu dobili.

Ovom gradskom preduzeću predstavke građana uputiće i članovi Komisije, koji su danas razmatrali i uputili na adrese podnosilaca predstavki odgovore od nadležnih institucija dobijene na ranije upućene predstavke građana.

Podsetimo, Komisija za predstavke i predloge  Skupštine Novog Sada održava se svake prve srede u mesecu, ali je održavanje aprilske pomereno zbog proteklih izbora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.