SmartDev za bolja rešenja u opštinama

VIDEO K9: Jedinicama lokalnih samouprava i pokrajinskih sekretarijata u Novom Sadu je predstavljeno SmartDev softversko rešenje koje bi trebalo da unapredi njihov rad.

0
335

Osnovna uloga ovog softvera je upravljanje projektima u lokalnim samoupravama, rekao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić.

“Osnovna uloga ovog softvera je upravljanje projektima u lokalnim samoupravama. Da bi to dobilo svoj značaj, da bi bilo organizovano onako kako mi to očekujemo, svaki resorni sekretarijat u okvirima Pokrajinske vlade je delegirao osobe koje će biti zadužene za implementaciju ovog softvera i dalje praćenje u procesu upravljanja i projekata i daljoj realizaciji svih sistema koji će biti pokriveni ovim softverom”, naveo je Drakulić.

SmartDev softver zasnovan je na najnovijim tehnologijama i prilagođen potrebama različitih institucija i poslovnih subjekata.

Sa aspekta jedinice lokalne samouprave, SmartDev je jedinstven alat, između ostalog za popis lokalnih resursa i dijagnostiku trenutnog stanja, pripremu i sprovođenje razvojnih i investicionih projekata, implementaciju Strateškog plana razvoja, ali i praćenje aktuelnih javnih poziva EU i sistemsko informisanje na dnevnoj bazi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.