Smanjite gas na auto-putu

VIDEO K9: Počeloje merenje prosečne brzine između naplatnih rampi na auto-putevima u Srbiji i kažnjavanje vozača koji je prekorače. Direktor policije Vladimir Rebić je ranije rekao da je policija spremna za ovu novinu i da je, zahvaljujući saradnji sa "Putevima Srbije", uspela da resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska.

430

Posle probnog perioda, počelo je merenje prosečne brzine između naplatnih rampi na putevima u našoj zemlji.

Probno merenje, kako je saopšteno, dalo je tačne rezultate i na osnovu njega će biti kažnjavani vozači koji prekorače dozvoljenu brzinu. Vozači odmah po napuštanju naplatne rampe na bloku za plaćanje mogu da iščitaju svoju prosečnu briznu i vide da li su je prekoračili.

Stranim državljanima koji prekorače brzinu kazna će se na licu mesta naplaćivati, a našim vozačima će stizati na kućnu adresu.

Inače, postoji inicijativa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture da se maksimalna brzina podigne na 130 kilometara na čas, čime bi putnici u tranzitu uštedeli 22 minuta na prolasku kroz Srbiju.

Koroz Koridor 10 tokom ove turističke sezone prošlo je oko 3.800.000 vozila , a prema kompletno obrađenm rezultatima, pokazalo se da vozači iz Srbije manje krše brzinu nego tranzitni turisti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.