Smanjite gas na auto-putu

VIDEO K9: Počeloje merenje prosečne brzine između naplatnih rampi na auto-putevima u Srbiji i kažnjavanje vozača koji je prekorače. Direktor policije Vladimir Rebić je ranije rekao da je policija spremna za ovu novinu i da je, zahvaljujući saradnji sa "Putevima Srbije", uspela da resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska.

254

Posle probnog perioda, počelo je merenje prosečne brzine između naplatnih rampi na putevima u našoj zemlji.

Probno merenje, kako je saopšteno, dalo je tačne rezultate i na osnovu njega će biti kažnjavani vozači koji prekorače dozvoljenu brzinu. Vozači odmah po napuštanju naplatne rampe na bloku za plaćanje mogu da iščitaju svoju prosečnu briznu i vide da li su je prekoračili.

Stranim državljanima koji prekorače brzinu kazna će se na licu mesta naplaćivati, a našim vozačima će stizati na kućnu adresu.

Inače, postoji inicijativa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture da se maksimalna brzina podigne na 130 kilometara na čas, čime bi putnici u tranzitu uštedeli 22 minuta na prolasku kroz Srbiju.

Koroz Koridor 10 tokom ove turističke sezone prošlo je oko 3.800.000 vozila , a prema kompletno obrađenm rezultatima, pokazalo se da vozači iz Srbije manje krše brzinu nego tranzitni turisti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.