Smanjene zalihe krvi – apel davaocima

VIDEO K9: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine apelovao je na sve ljude dobre volje da daju krv jer su smanjene zalihe krvi svih krvnih grupa.

0
14

Zavodu za transfuziju krvi Vojvodoine neophodne su zalihe krvi svih krvnih grupa jer kako kažu u ovoj ustanovi, trenutno raspolažu smanjenim zalihama, a dragocena tečnost je neophodna u svakom trenutku i ne sme da je manjka.

Zavod za transfuziju krvi organizuje i ove nedelje svoje redovne akcije prikupljanja krvi širom Vojvodine, pa će tako u utorak njihova mobilna ekipa biti u Temerinu, u Omladinskom domu od 16 do 18h, a pre podne i u Ruskom Krsturu, u Kruščici, Pivnicama i u Despotovu.

Ćulić je podsetila da krv mogu dati sve punoletne zdrave osobe, od 18 do 65 godina, koje se dobro osećaju, nemaju hronične bolesti i ne konzumiraju lekove. Lagani doručak je pre davanja krvi preporučljiv, a pre samog davanja krvi dobrovoljci popunjavaju upitnik o svom zdrvastvenom stanju i navikama nakon kojeg ih pregleda lekar.

Svi dobrovoljni davaoci krv u Novom Sadu mogu dati i u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u ulici Hajduk Veljkova 9a, radnim danima od 07 do 14h, utorkom od 07 do 18h i prve subote u mesecu od 08 do 12h.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.