Sloboda medija presudna za izbore

VIDEO K9: Izborni uslovi su od 2016. godine gori nego što su to bili ranije, naročito u oblasti medijskih sloboda, ocenio je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

0
84

Ana Brnabić je ocenila da Vlada kontinuirano radi na poboljšanju izbornih uslova od 2016. godine i da izborne uslove, kako je navela, menjamo ‚‚ne zbog toga što želi opozicija ili zbog Evropske unije, već zato što želimo da Srbija bude evropska, moderna, jaka i napredna država i jer smo dovoljno odgovorni da je takvom učinimo”.

Predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića smo pitali kako komentariše premijerkinu izjavu.

Ana Brnabić je, govoreći o izbornim uslovima, izjavila da, ako danas pogledamo izborne uslove i one od pre 2012. godine, ‚‚to je kao nebo i zemlja, počevši od medija, jer 2012. nije bilo medija koji su u potpunosti podržavali opozicione stranke.

Nije bilo medija poput televizija N1 i Nove S, listova kao što su Danas, NIN, Blic, istraživačkih medija poput BIRN-a, CINS-a i KRIK-a. Srbija danas ima više istraživačkih medija od bilo koje druge zemlje u okruženju, a svega toga, prema njenim rečima, nije bilo 2012. godine i godinama pre toga. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.