“Slikom kroz Vojvodinu” u Arhivu Vojvodine

VIDEO K9: "Slikom kroz Vojvodinu" naziv je samostalne izložbe autorke Zorice Radetić, koja će sutra uveče biti otvorena u Arhivu Vojvodine.

0
106

Zorica Radetić u Arhivu Vojvodine predstaviće se svojom četvrtom samostalnom izložbom “Slikom kroz Vojvodinu”, koja će svečano biti otvorena u petak, 16. juna, uz prigodan umetnički program udruženja “Folklorika”.

Postavka obuhvata 37 slika, a motivi na njima uglavnom su, kako kaže, sećanja iz detinjstva.

Jednu sliku Radetić posebno izdvaja. U njoj je, kako kaže, sažeta toplina doma, porodice, ljubav, sloga i hleb naš nasušni koji porodicu okuplja za stolom.

U okviru programa svečanog otvaranja izložbe biće organizovana prodaja izloženih slika, kao i knjige „Olakšanje praštanja” autorke izložbe, ilustrovane njenim slikama, koja je izašla pre nekoliko dana. Deo prihoda od prodaje ovih dela namenjen je u dobrotvorne svrhe.

Zorica Radetić je rođena 1949. godine u Vajskoj, detinjstvo je provela u Laliću, a od 1968. živi u Novom Sadu, gde je do penzije radila kao pedijatrijska sestra u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”, nakon čega intenzivno razvija svoj umetnički dar. Osim samostalnih, učestvovala je i u zajedničkim izložbama u Novom Sadu , kao i na međunarodnoj izložbi MIRK 51, gde je osvojila tri 3. mesto.

Izložba “Slikom kroz Vojvodinu” biće otvorena sutra u 18 časova u Arhivu Vojvodine, ulaz je besplatan, a njena dela u ovom prostoru moći će da se pogledaju do 24. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.