“Slikarstvo na talasima muzike” s Peđom Đakovićem

VIDEO K9: U četvrtak, 21. jula, Galerija Matice srpske u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija priređuje program „Slikarstvo na talasima muzike“. Umetnik iz Novog Sada Peđa Đaković, koji živi i radi u Pragu, predstaviće svoje stvaralaštvo kroz prezentaciju umetničkih dela za koja je dobio brojna međunrodna priznanja.

0
54

Galerija Matice srpske u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija ovog četvrtka priređuje program „Slikarstvo na talasima muzike“, a svoj rad, život i stvaralaštvo predstaviće umetnik iz Novog Sada, Peđa Đaković.

Peđa Đaković je i pasionirani pijanista pa će svoj rad predstaviti uz sviranje na klaviru.

Đaković je dobitnik brojnih međunarodna priznanja. Njegovo slikarstvo se grana u više međusobno srodnih ciklusa, kojima su zajednički dramatična i sigurna crtačka linija i inovativan koloristički pristup, u istorizovanoj i kulturološki odabranoj tematici. Istorijska zbivanja, herojsko i nadljudsko, ali i žrtva kao civilizacijski uzus – izvori su koji pokreću Đakovića i smeštaju njegov slikarsko-crtački angažman između tradicionalnih vrednosti i savremenog trenutka.

Kao i svakog četvrtka, program će biti održan u vrtu Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, od 21 sat i besplatan je za sve posetioce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.