“Slatkiš za mog drugara”

VIDEO K9: Tradicionalna novogodišnja humanitarna akcija Radio-televizije Vojvodine "Slatkiš za mog drugara" organizovna je ove godine po deseti put u sklopu novogodišnjeg programa Radio televizije Vojvodine i to sa ciljem ulepšavanja novogodišnjih i božićnih praznika mališanima u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu ulice, Onkološkom odeljenju u Dečijoj bolnici i Udruženju osoba sa invaliditetom "Ljubav, vera, nada".

503

Akcija prikupljanja slatkiša počela je 20. decembra postavljanjem korpe u holu Radio Novog Sada u ulici Ignjata Pavlasa 3 i traje do kraja godine, kada će prikupljeni pokloni biti podeljeni deci.

Ogroman doprinos akciji i ove godine daće verna publika RTV-a i osnovci iz novosadskih škola ‘Ivo Lola Ribar’, ‘Žarko Zrenjanin’ i ‘Svetozar Marković Toza’.

“Do sada, u proteklih deset godina, građani su i bili glavni donatori svih slatkiša koje smo sakupljali u ovoj akciji “Slatkiš za mog drugara”. Da nije bilo njih, akcija verovatno ne bi ni živela deset godina, a mogu da donesu, kao što su to svake godine radili, na portirnicu Radio Novog Sada i da spuste u ovu korpu slatkiš koji su namenili nekom detetu iz ove četiri kuće”, rekla je Nevena Vrtulek, novinarka RTV-a.

Vrtulek kaže da su Novosađani u godinama koje su prethodile pokazali ogromnu solidarnost i humanost u ovoj akciji, navodeći da je svake godine bilo sasvim dovoljno slatkiša za mališane koji praznike zbog životnih okolnosti ne provode u svojim domovima.

“Odnesemo bar po jedno 12 do 15 velikih džakova slatkiša, ali doček 2015. mislim da je bio najbogatiji, zato što smo organizovali tada sve škole u Novom Sadu. Naši slušaoci i gledaoci i, naravno, svi Novosađani su donosili poklone i nosili smo tada u devet kuća i to je bilo najplodnije. Mislim da smo tada oko dve tone slatkiša sakupili, ali dobro, to je bilo za devet kuća”, navela je Vrtulek.

Osnovni cilj akcije i ove godine je da dete pokloni slatkiš detetu i da se na taj način širi ideja humanosti i solidarnosti među najmlađima, istakla je Vrtulek, inicijatorka ove akcije. I ove godine prijatelji akcije biće novosadske poslastičarnice koje će deci darovati po tortu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.