Slatka priča “prepucaljka” DS-ovaca i SPO-ovaca novosadskih…

728

Evo još malo izvoda iz zbirki saopštenja političkih stranaka koja stižu na adrese medijskih redakcija… Ovaj put osvrćemo se na “prepucavanja” Gradskog odbora DS-ovaca i Gradskog odbora SPO-ovaca… evo i priče… ko je koga… i ko je koga više i bolje… Nije laka ta borba za vlast… ne, ne… nikako…

Prvo je Aleksandra Jerkov, u ime DS-a oplela Gradski odbor SPO-a… pa se prozvani GO SPO odmah oglasio saopšenjem u kojem se navodi i sledeće:

“Možda je sada, posle godinu dana, pravo vreme da Aleksandra Jerkov javnosti otkrije tajnu, zašto je tražila smenu tadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića i zašto nikada na dnevni red Skupštine Grada, čiji je bila predsednik, nije stavila kovertiranu Pavličićevu ostavku koju joj je on lično predao”, istakli su u saopštenju iz novosadskog SPO-a.

Jerkovoj su postavili i pitanje kako je njena sadašnja stranka, ako je bila tako uspešna na vlasti, na poslednjim izborima dobila manje glasova nego na pretprošlim kada je bila u opoziciji..

… i odbacili su optužbe LSV-a da su, podrškom Srpskoj naprednoj stranci, izdali programska opredelenja koalicije u kojoj su zajednički izašli na gradske izbore u maju 2012. godine.

Naglasili da je “SPO je u zajedničku koaliciju sa LSV uneo više od 9.000 glasova svojih članova i simpatizera, što vredi četiri mandata, a u okviru koalicije smo dobili tri odbornička mandata, iz čega se može zaključiti da je LSV profitirala sa odbornikom više u odnosu na SPO”.

Objasnili su da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegov kabinet utrošio mnogo vremena na gašenje požara u javnim preduzećima koje su izazvali u prethodne četiri godine kadrovi koji su ih vodili iz Demokratske stranke (DS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS), kao i da je sadašnja gradska administracija uradila znatno više, iako je imala daleko manji budžet i veće opterećenje u odnosu na prethodnu vlast.

 

A onda se ponovo javio GO DS iz Novog Sada.

U svom saopštenju pozvao je stranke koje čine vlast u Novom Sadu „da građanima objasne da li pod smanjenjem troškova javnih preduzeća, o kom govore u svojim saopštenjima, podrazumevaju zapošljavanje više od 600 svojih članova.“

Pitaju se: „Da li aktuelna gradska vlast misli na Novosadsku toplanu u kojoj je sadašnji pomoćnik gradonačelnika Vladimir Jelić, prema tvrdnjama sadašnjih koalicionih partnera iz SPS-a, ostavio dug od 5 milijardi dinara? Ili se možda misli o propustu Vladimira Jelića, koji je napravljen dok je bio direktor ZIG-a, a zbog kog je Grad izgubio garancije u vrednosti od 400 miliona dinara“…

Pitaju da li SPO zaista veruje da je iko ko je glasao za listu Lige socijaldemokrata Vojvodine dao svoj glas da Miloš Vučević bude gradonačelnik Novog Sada?

I zaključuju da zbog takvog odnosa prema građanima SPO i nije u mogućnosti da izađe samostalno na izbore, pa svoju ulogu u različitim koalicijama može da preuveličava, jer svoju podršku među biračima nije godinama proverila.

Tvrde DS-ovci, takođe, da „Gradonačelnik Vučević koji je na vlast, uprkos željama Novosađana, došao zahvaljujući glasovima onih koje je optužio za izbornu krađu, onih koji su svoje mandate dobili na listi koja mu je direktno bila suprotstavljena i onih koji su u koaliciju sa njim naterani, u želji da prikrije katastrofalne rezultate svoje jednogodišnje vladavine i u nemogućnosti da građanima pokaže bilo šta dobro što je uradio u gradu, nema drugog izbora nego da kroz opšta mesta, netačne podatke i paušalne ocene, pokuša da prikrije svoju nesposobnost i neznanje.“

Nije lako boriti se za vlast… hajde… priznajte… Samo nikako da nam postane jasno… kako im ne dosadi već jednom… a slatki su… kao pravi manekeni…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.