Slaba komunikacija u kriznim vremenima

VIDEO K9: Vanredno stanje pokazalo je, između ostalog, nedostatak profesionalnog komuniciranja između nadležnih i građana posredstvom medija, što je povremeno dovodilo do haotičnih situacija. Ovo je u našoj enisiji Otvoreni ekran ocenio Norbert Šinković, asistent na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

0
21

Vanredno stanje stavilo je na ispit i medijsko izveštavanje, s obzirom na komplikovano, pa i haotično komuniciranje vlasti s građanima pa time i s novinarima.

Razlog tome je, smatra Norbert Šinković, asistent na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novm Sadu, nerazumevanje značaja profesionalnog komuniciranja za vreme krize.

Hapšenje novinarke Ane Lalić po prijavi KCV je plastičan primer koliko može biti problematično kada u instituciji odlučuju ljudi koji ne razumeju šta znači komunicirati s građanima, odnosno obezbeđivati pravovremene i tačne informacije.

Nerazumevanje značaja otvorenog i stručnog komuniciranja, zaključio je Šinković, dovodi do stvaranja zbrke u medijskom izveštavanju, a time i u javnosti među građanima, što se pokazalo u kriznoj situaciji koja je za nama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.