Slab ulov ribe u vodama oko Novog Sada

VIDEO K9: Na Dunavcu u Petrovaradinu ekipa Kanala 9 jutros je razgovarala sa Dušanom Jovanovićem, predsednikom Ribolovačkog saveza Vojvodine o tome kakav je pecaroški vikend pred nama.

0
390

Sva riba je izašla iz mresnog lovostaja, osim soma koji je u lovostaju do 15. juna. Stoga ljubitelji ribolova u narednim danima slobodno mogu da pecaju šarana i belu ribu.

Vodostaj Dunava je trenutno ispod dva metra, pa iako nizak za ovo doba godine, nije uticao na mrest, ističu iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

“Po mojim informacijama, šaran se dobro izmrestio i druga bela riba, bez obzira što nije imao neke velike potrebne razlive. Oko Novog Sada riba relativno slabo radi. Kolege iz Petrovaradina, vrsni ribolovci smuđa i šarana, relativno slabo prolaze, iako su svakodnevno na vodi, ali uglavnom je odmahivanje glavom ili rukom po pitanju ulova kad se vraćaju uveče”, rekao je Jovanović.

Iskusni dugogodišnji ribolovac, Jovanović, savetuje pecaroše gde mogu da pecaju ovih dana kada riba “slabo radi” na vodama oko Novog Sada.

“Babuška dobro radi na Kanalu kod Srbobrana, Nadalj, Turija, taj potez. Uglavnom je to fider štap, može da bude i klasičan štap, ali je interesantnije loviti fiderom. Prilično krupne babuške rade na jezeru Svetićevo, to su jutrošnje informacije od naše ribočuvarske službe, znači može se lepo uhvatiti. I da napomenemo da ta babuška, odnosno melez kako mi zovemo ovde u Novom Sadu, nema ograničenja ulova”, naveo je on.

Sunčan i topao vikend je pred nama, a iako meteorolozi najavljuju moguću kišu, Jovanović ipak predlaže pecarošima da izađu na vodu, ponesu kabanice i neophodnu opremu, te uživaju u pecanju i ovog vikenda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.