Skupština Srbije o visokom obrazovanju

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu sednicu na čijem su dnevnom redu izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, kao i o studentskom organizovanju.

0
7

U izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koje su danas pred poslanicima Narodne skupštine, predlaže se, između ostalog, da za godinu dana bude produžen rok za završetak studija onima koji su studirali po propisima koji su važili do 2005. godine.

Izmene i dopune Zakona rađene su pre svega da bi se Srbija vratila u punopravno članstvo Evropske asocijacije za proveru kvaliteta visokog obrazovanja, gde još ima status posmatrača.

Najvažniji aspekt je regulacija statusa Nacionalnog akreditacionog tela kao nezavisne ustanove i da ni na koji način ne može da bude doveden u pitanje kvalitet diploma koje izdaju akreditovani univerziteti.

Dodatno će biti definisan i okvir teološkog obrazovanja u smislu da će crkva davati saglasnost za upis i predavanje na visoke obrazovne ustanove koje imaju u program tu oblast.

Na dnevnom redu sednice su i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom, o čemu će rasprava biti vođena sutra, poslednjeg četvrtka u mesecu, kada će i članovi vlade odgovarati na pitanja poslanika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.