Skupština prema izboru građana

VIDEO K9: Novoizabrana predsednica novosadskog parlamenta, Jelena Marinković Radomirović, u prethodne 4 godine učestvovala je u radu Skupštine grada kao odbornica, a bila je i predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja. Bila je sedma na listi Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

0
112

Predlog SNS da Jelena Marinković Radomirović bude izabrana za novu predsednicu Skupštine Novog Sada na sednici u petak podržalo je svojim glasovima 69 odbornika od ukupno 78, dok odbornici SRS, DSS i SPAS-a nisu glasali.

Zahvalivši na ukazanom poverenju, novoizabrana predsednica izrazila je u svom prvom obraćanju medijima nadu da će sa odbornicima u novom sazivu gradskog parlamenta sarađivati u duhu demokratije, konstruktivnih predloga i tolerancije.

Jelena Marinković Radomirović je istakla da će biti objektivna i držati se Poslovnika o radu Skupštine te dodala da će vrata predsednice Skupštine Novog Sada biti otvorena za sve sugrađane, organizacije i udruženja građana i njihove predloge.

Ranije odbornica i predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja, Marinković Radomirović, inače diplomirani ekonomista, zaposlena je u “Novosadskom sajmu”, gde obavlja funkciju izvršne direktorke za integrisane marketing komunikacije.

Prema pisanju portala 021, ona je Agenciji za borbu protiv korupcije, prijavila da u Novosadskom sajmu ima platu od 151.000 dinara, dok je za svoj odbornički posao u prethodne četiri godine dobijala 25.000 dinara mesečno, kao i da poseduje jednoiposoban stan, koji je kupila uzimanjem kredita.

Na sednici u petak izabrana je i zamenica predsednice Skupštine, a to je Branka Bežanov, koja je i u prethodnom mandatu obavljala istu funkciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.