Skupština o poreklu imovine i porezu

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas zasedanje na kojem će, između ostalog, biti razmatrane izmene i dopune Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu.

0
16

Srbija je spremna za primenu Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, a prva će se na udaru usvojenih rešenja naći ona lica kod kojih je najveća nesrazmera između zakonitih prihoda i rashoda, rekao je ministar finansija Siniša Mali u Skupštini Srbije.

On je podsetio da primena tog zakona, koji je usvojen 29. februara prošle godine, počinje 12. marta, te naveo da se njime preciziraju pojedine odredbe, povećava efikasnost borbe protiv korupcije i sprečava mogućnost poreske utaje i nelegalnog sticanja imovine. U okviru Poreske uprave je, prema njegovim rečima, formiran poseban sektor za poreklo imovine u kojem trenutno radi 20 inspektora, a kad zakon bude u punoj primeni biće ih 60.

Pred poslanicima su na današnjoj sednici i sporazumi o saradnji Srbije sa Meksikom i Severnom Makedonijom, predlog zakona o davanju garancije Srbije Nemačkoj razvojnoj banci KfW, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“ kao i sporazum o zajmu kod te banke za projekat „Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja – Ozelenjavanje javnog sektora“.

Na dnevnom redu je i Sporazum o statusu Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.