Skupština APV o rebalansu budžeta

VIDEO K9: Danas se na dnevnom redu 14. sednice Skupštine Vojvodine našao i rebalans pokrajinskog budžeta Vojvodine za 2017. godinu. Poslednji rebalans budžeta Vojvodine poslanici su usvojili 16. juna, kada je izdvojeno preko 2,5 milijardi dinara za nova investiciona ulaganja.

0
284

Novim rebalansom bužeta Vojvodine predviđeno je dodatnih 1,24 milijarde dinara u pokrajinskoj kasi, koji su, prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, u najvećoj meri posledica bolje naplate poreza na dobit preduzeća.

Skoro sva sredstva su, kako je naveo, predviđena za investicije u gradovima i opštinama, kao i za prevremenu otplatu starog duga AP Vojvodine, za što je predviđeno oko 470 miliona dinara. Dug Vojvodine je oko 9 milijardi dinara, a predviđenom prevremenom otplatom biće, kako je rekao Milićević, delimično smanjene i rasterećene naredne godine u smislu otplate glavnica i kamata.

Osim rebalansa budžeta, na dnevnom redu 14. sednice Skupštine AP Vojvodine našli su se između ostalog i Predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu APV za ovu godinu, Predlog protokola o saradnji između APV i Republike Srpske, kao i godišnji izveštaji o poslovanju za 2016. godinu JP za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“, Turističke organizacije Vojvodine i Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.