Skuplji taksi od 1. decembra

VIDEO K9: Cena taksi prevoza u Novom Sadu od sutra je skuplja za oko 10 posto. Taksisti smatraju da će im ovo poskupljenje nije preveliko za građane, a njima će pomoći da izađu iz teške poslovne godine.

0
16

Poskupljenje goriva, ali i skoro svih ostalih roba skoro je svakodnevno, pa ne čudi ni najava poskupljenja taksi prevoza.

Gradska uprava za saobraćaj i puteve Novog Sada prihvatila je zahtev taksista za povećanjem cena njihovih usluga koje stupa na snagu od sred, 1. decembra.

Zahvaljujući subvencijama države koje su pokrile deo troškova, veliki broj taksista nabavio je nova vozila, kaže Miodrag Grandić, direktor Crvenog i Red taksija, ali su za tu investiciju mahom morali i da se kreditno zadužuju.

Poskupljenje od oko 10% taksi usluga, smatra on, iako nije veliko, taksistima će mnogo značiti.

Tako će start umesto 120 dinara koštati 140, a kilometar vožnje umesto 58, građani će plaćati 65 dinara.

Ova godina je paradoksalno, s obzirom na epidemiološku situaciju, u poslovnom smislu taksistima gora od prethodne, bez obzira na veći broj poziva u odnosu na 2020. a razlog za to je upravo niska cena njihovih usluga, pa se nadaju da će im ovo povećanje cena omogućiti normalizaciju u narednoj godini, kazao je Grandić.

On je podsetio i da se taksi prevoz u Novom Sadu iz godine u godinu modernizuje, primenjuju se inovativna rešenja u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima, a trebalo bi da zaživi i najavljivano plaćanje prevoza telefonom.

On je pohvalio rad Gradske uprave za saobraćaj i puteve koju, kako je rekao, taksisti doživljavaju kao partnere jer zajednički rade na donošenju odluka vezanih za ovu struku te, zahvaljujući njihovom revnosnom radu, Novi Sad, uveren je Grandić, ima najuređeniji taksi prevoz u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.