Skuplje ribolovačke dozvole

VIDEO K9: Nadležno ministarstvo donelo je novi cenovnik prema kojem će biti skuplje ribolovne dozvole za 2019. godinu. Ustanovljene su nove cene koje najavljuju i poboljšani rad ribočuvarske službe, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
645

Od početka naredne godine važiće nove cene za ribolovne dozvole. Nakon dva meseca kašnjenja, Ministarstvo je donelo cenovnik o poskupljenju ovih dozvola koje će, kako navode u Ribolovačkom savezu Vojvodine, biti odštampane u decembru.

“Znači imamo dva poskupljenja. Ona seniorska koja je do sad bila 6000, sada je 7000, i povlašćena koja je bila 3000, sada je 3500. Dozvola za invalide, bila je i ostala 600 dinara, i dnevna dozvola je 1000 dinara”, naveo je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Jovanović kaže i da ova poskupljenja opravdana jer cena nije menjana nekoliko godina unazad, a poskupljenje će značiti i poboljšan rad ribočuvarske službe.

“Interesantno je da, eto povećanje cena za ribolovce, mislim da jeste opravdano, s obzirom da šest godina već nije povećana cena dozvole, i da je u međuvremenu minimalna cena rada, i cena goriva, da su znatno otišle gore”, kazao je Jovanović.

Ribolovcima će nove dozvole biti dostupne od narednog meseca u prostorijama Ribolovačkog saveza ili putem njihovog sajta ili sindikata u preduzećima, a kao i do sada, plaćanje će moći da izvrše u nekoliko rata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.