Skuplja drva ove zime

VIDEO K9: U ove prohladne avgustovske dane čini se da je na pragu nova grejna sezona, a građani koji se greju na čvrsto gorivo uveliko se snabdevaju drvetom ili ugljem, čija cena je ove godine veća u odnosu na prošlu. Na novosadskim stovarištima, najveća potražnja je za bukovim drvetom, a od uglja građani naviše kupuju sušeni.

0
20

Ove godine za ogrevno drvo građani će morati izdvojiti više novca u odnosu na prošlu, a što se tiče uglja, cene su uglavnom ostale nepromenjene, saznajemo na jednom od stovarišta u Petrovaradinu.

Kao razloge zbog kojih je poskupelo ogrevno drvo Branko Bjelić, direktor stovarišta u Petrovaradinu navodi ovogodišnje poskupljenje goriva, kao i građevinskog materijala, a sa druge strane, kako kaže, potražnja za drvetom je velika.

Stovarišta su dobro snabdevena i nestašice pojedinih vrsta ogrevnog drveta su povremene. Bjelić kaže da najviše imaju bagrema i bukve, a da je trenutna nestašica hrasta.

Za razliku od ogrevnog drveta čija potražnja godinama raste, potražnja za ugljem je iz godine u godinu je sve manja što je, kako ističe Bjelić, pozitivno za okolinu jer korišćenjem alternativnih rešenja, manja je zagađenost vazduha.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.