Skoro pola veka Akademije medicinskih nauka

VIDEO K9: Velika je čast biti član Akademija medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva, čiji je glavni cilj da podstiče i promoviše naučnoistraživački rad u svim oblastima medicine, rekla je u Otvorenom ekranu prof. dr Jasna Mihailović, vanredna članica Akademije od prošle godine.

0
19

Akademija medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva, koja je u novembru obeležila 47 godina rada, trenutno ima 121 redovnih, 79 vanrednih i 81 počasna člana, uglednih lekara i stomatologa iz zemlje i inostranstva.

Izbor novih vrši se svake treće godine, a od prošle je njen novi član i prof. dr Jasna Mihailović, redovna profesorka na Medicinskom fakultetu i šefica katedre za nuklearnu medicinu.

Jedan od glavnih ciljeva i zadataka akademija je podsticanje i promocija naučnoistraživačkih radova u svim oblastima medicine, a tokom skoro pola veka postojanja ona to i postiže, kroz više od 800 održanih naučnih skupova i predavanja na kongresima lekara.

U vojvođanskom ogranku napravljen je sadržajan program sa velikim brojem predavanja koja će biti održavana u našem gradu.

Pomenimo i da je Akademija član Federacije evropskih medicinskih akademija, a u okviru svog rada ima i izdavačku delatnost koja je iznedrila dela poput monografije o svom tridesetogodišnjem razvoju, kao i Biografije dugogodišnjih članova akademije Srpskog lekarskog društva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.