Skoro 4.000 prvaka upisano u novosadske osnovne škole

VIDEO K9: U novosadskim osnovnim školama danas je organizovan prijem đaka prvaka. Svečano je bilo i u Osnovnoj školi Ivan Gundulić, koju su posetili gradonačelnik Miloš Vučević, pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedelјković i predstavnici fondacije društveno odgovorne kompanije koja je prvacima uručila prigodne poklone.

0
546

Grad Novi Sad izdvojio je 1.700 000 dinara za publikacije Prvarica i Azbučna dobrodošlica, kao mali znak pažnje prvacima i njihovim roditelјima.

Ove godine u prve razrede osnovnih škola u našem gradu je upisano 3.988 upisanih đaka, odnosno 232 prvaka više nego prošle školske godine.

“To je dokaz da grad raste i to je garancija bolјe budućnosti jer ova deca će biti bolјa od nas. Mi smo delimično investirali u objekat škole u Gundulićevoj ulici, a veća investicija realizovana je u odelјenju škole na Čeneju, gde su sagrađeni fiskulturna sala i sportski tereni. Važna informacija je i da je Grad izdvojio novac za projektovanje nadogradnje odnosno proširenja ove škole, s obzirom na to da almaški kraj ima sve više stanovnika. Veliki je pritisak za proširenje kapaciteta i u osnovnim i u srednjim školama, ali to nas raduje”, rekao je Vučević.

Osnovna škola ”Ivan Gundulić” jedna je od bolјih u projektu ”Preduzetništvo”, istakla je pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje.

“Bili smo na Čeneju i oduševlјeni smo organskom baštom, te nastavlјamo sa podrškom tom projektu i u ovoj i u drugim školama. Prvake čekaju promene nastavnog plana i programa, ali najvažnije je da će prosvetni radnici dati sve od sebe da oni zavole školu”, navela je Nedelјković.

Ove godine će u školi ”Ivan Gundulić”, koja obeležava 209 godina postojanja, biti četiri odelјenja prvaka sa 85 učenika, tri u matičnom objektu, a jedno na Čeneju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.