Skoro 4.000 prekršaja u 24 časa

VIDEO K9: Skoro 4.000 prekršaja na putevima u Srbiji ustanovljeno je tokom međunarodne akcije „Spid maraton“ koja je juče sprovođena i u našoj zemlji.

0
18

Vozači su na našim putevima počinili 3.940 prekršaja prekoračenja brzine koje je  juče tokom 24 sata otkrila saobraćajna policija u okviru međunarodne akcije „Spid maraton“ na putevima u Srbiji.

Brzina je, prema saopštenju MUP-a, kontrolisana na 947 kontrolnih tačaka širom zemlje, a najveća izmerena brzina zabeležena je na državnom putu Kikinda-Čoka, u mestu Ostojićevo. Na ovoj deonici saobraćajna policija je iz saobraćaja isključila četrdesetogodišnjeg vozača „mercedesa“ E klase, koji je upravljao vozilom brzinom od 202 kilometra na sat, na delu puta gde je brzina ograničena na 80, što predstavlja nasilničku vožnju.


Tokom jučerašnje akcije na našim putevima, srećom, nije zabeležena nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima. Neprilagođena brzina je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine je u dramatičnom porastu.

„Spid maraton“ sproveden je u okviru sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se od ponedeljka realizuje u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.