Školske torbe i pribor za mališane sa Kosova

VIDEO K9: Osnovci iz Opštine Ranilug sa Kosova i Metohije koji borave u poseti Novom Sadu, danas su posetili Pokrajinsku vladu, gde im je upriličen svečani prijem.

0
746

Osnovcima su dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu, poželeli potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje dr Zoran Milošević.

“Znam da se suočavate sa mnogim teškoćama. Tu smo da vam damo podsticaj u obrazovanju, u kulturi, u egzistencionalnomopstanku i svakom drugom, jer znamo da smo mi jedno biće. Tako je bilo i tako će ostati, rekao je dr Zoran Milošević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

“Svi znamo da vi i vaše porodice živite u težim uslovima nego što žive deca u drugim krajevima Srbije. To nas posebno čini osetljivim kao ljude, kao roditelje, kao prijatelje, ali zato se trudimo da u svakom momentu na neki način pokušamo da damo doprinos da vi te svoje trenutke što manje osećate. Hvala vam što istrajavate i hvala vašim porodicama što istrajavaju da vasvaspitavaju u tim otežanim uslovima i okolnostima”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Milićević i Milošević deci su uručili poklone u vidu školskih torbi i pribora.

U ime organizatora posete obratio se sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić, koji se zahvalio Pokrajini na podršci.

“Kada smo krenuli u ovu aktivnost 2015. godine, ni slutili nismo da ćemo imati ovakvu podršku od političkih prvaka naše Vojvodine, veliko vam hvala”, naveo je Dragan Lazić, sekretar Crvenog krsta.

U ime Opštine Ranilug na gostoprimstvu se zahvalio Davor Petković i izrazio želju da u budućnosti i njihovi sugrađani Albanci posete Vojvodinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.