Školska slava i svetosavsko tihovanje

VIDEO K9: Predsednica Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Čedanka Andrić izjavila je juče da je ministar prosvete Srbije Branko Ružić prihvatio da Vladi prenese zahtev dva reprezentativna sindikata o isplati pomoći od 20.000 dinara prosvetnim radnicima. Ipak, na današnji dan kada se slavi školska slava Sveti Sava, Sindikat obrazovanja Srbije poslao je jasnu poruku da prosvetari u Srbiji nemaju razloga za slavlje, već za tihovanje.

0
8

Škole u Srbiji danas svečano obeležavaju školsku slavu, Svetog Savu.

Povodom Savindana oglasio se saopštenjem i Sindikat obrazovanja Srbije. Kako kažu, za ovaj praznik se raduju deca i dobitnici priznanja, no, prosvetni radnici koji su zaslužni za to, imaju malo razloga za radovanje.

Na njihove zahteve, dodaju, već godinama nema odgovara. U Sindikatu naglašavaju da i pored povećanja zarada za svega 7 odsto, kojim im je, kako kažu, država delimično izašla u susret, rast potrošačkih cena, posebno osnovnih životnih namirnica i energenata u 2022. godini će realno smanjiti zarade svih zaposlenih u obrazovanju. Tako će, kako navode, prosvetni radnici ponovo biti daleko od prosečne potrošačke korpe za samo tročlanu porodicu.

U Sindikatu zaključuju da već sedmu godinu prosvetni radnici ne dobijaju Svetosavsku nagradu i da je poslednji trenutak da država zasposlenima u obrazovanju dodeli solidarnu pomoć, kao što je već učinila za sve ostale zaposlene u javnom sektoru.

Predsednica Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Čedanka Andrić izjavila je juče da je ministar prosvete Srbije Branko Ružić prihvatio da Vladi prenese zahtev dva reprezentativna sindikata o isplati pomoći od 20.000 dinara prosvetnim radnicima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.