Školska olimpijada od 17. do 20. maja

VIDEO K9: U Gradskoj kući danas je obavljen žreb parova za 8. po redu Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine. Ova manifestacija biće održana u našem gradu od 17. do 20. maja.

0
863

Ovogodišnja Olimpijada školaraca iz Vojvodine, kao i prethodnih sedam, predstavlja najznačajnije i najveće pokrajinsko školsko sportsko takmičenje u kome se nadmeću učenici iz svih sedam regiona Vojvodine.

“Imamo oko 4.5oo učenika i učenica imamo, u odnosu na prošli SOŠOV gde je bilo 1.700 učesnika imamo i oko 1.200 nastavnika pratilaca sa svim koordinatorima i ljudima u organizaciji, što čini ukupan broj od oko 6.000 ljudi. To je stvarno jedan organizaciono zahtevan događaj”, rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Školski sport je, prema njegovim rečima, jedan od prioriteta u razvoju sporta na ovim prostorima, te će predstojeća manifestacija biti odličan primer za njegovo promovisanje.

“Apelujemo na osnovne i srednje škole da se uključe, ne samo oni u kojima će biti organizovan SOŠOV, već da na svečanom otvaranju koje će biti u četvrtak dovedu svoju decu i da na neki način učestvuju u promociji SOŠOV-a i školskog sporta”, naveo je Branko Vujović, direktor 8. SOŠOV-a.

Ove godine Novi Sad je domaćin Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine tokom koje će, od 17. do 20, maja ugostiti oko 4,5 hiljada učenika i učenica i više od hiljadu profesora.

“Ovo je samo jedan krovni rezultat onoga, što se tiče grada Novog Sada, što mi gradimo u poslednje dve godine, a to je školski sport, sport iz škole koji je osnova i baza za sve dalje”, kazao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za četvrtak, 17. maja, sa početkom u 12 časova u Velikoj sali SPENS-a.

Tokom Olimpijade učenici osnovnih i srednjih vojvođanskih škola takmičiće se u atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, streljaštvu, karateu, džudou, gimnastici i odbojci.

Najboljima će biti ukupno dodeljeno 650 kompleta medalja i 50 kompleta pehara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.