Škole spremne za prijem đaka prvaka

VIDEO K9: Krajem naredne nedelje u većini novosadskih osnovnih škola biće upriličene svečanosti povodom prijema đaka prvaka u školske klupe. Ove godine u osnovne škole u vojvodini biće upisan približno isti broj učenika u prve razrede osnovnih škola.

0
437

Novosadske osnovne škole spremne su za 3. septembar i početak nove školske godine. Prijem đaka prvaka je poseban događaj i za decu i za škole koje, obično dan ranije, za svoje nove male učenike pripremaju svečane dočeke, priredbe i pokone.

Tako će biti i u petak, 31. avgusta u 11 časova u OŠ Kosta Trifković.

“Prostor u kojem će učenici prvog razreda boraviti zaista je prelep, jedan možda od najlepših u gradu. Već su naručeni i dnevnici. Mi smo u projektu Ministarstva prosvete elektronskog dnevnika i samo prvi razred koristi običan dnevnik”, istakao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Prema njegovim rečima, u ovu školu je upisano oko 180 učenika prvog razreda u 7 odeljenja, jedno više u odnosu na prošlu godinu, a za predstojeću školsku godinu napravljeni su i odgovarajući rasporedi.

“Prvi i drugi razred će ići u školu isključivo pre podne, ostali razredi, od 3 do 8 razreda, ići će parnu, odnosno neparnu smenu. Naš produženi boravak može da primi i veći broj od onoga što smo planirali”, naveo je Spasojević.

Na osnovu podataka kojima raspolaže Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, u osnovne škole na teritoriji AP Vojvodine, u prvi razred biće upisano oko 17.600 učenika, što je približno isti broj kao i prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.