Škole slave Savindan

VIDEO K9: Sečenjem slavskog kolača i priredbama škole širom Srbije danas su obeležile svoju slavu, Savindan. Centralnu proslavu 27. januara u Novom Sadu su, u Gradskoj koncertnoj dvorani, organizaovale četiri srednje škole iz našeg grada.

0
37

Proslavu školske slave, Svetog Save, u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu organizovale su Gimnazija „Svetozar Marković“, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, Baletska škola u Novom Sadu i Muzička škola „Isidor Bajić“.

Grad, kako je istakao Milan Đurić gradonačelnik Novog Sada, nastavlja da ulaže u obrazovanje i u ovoj godini je 7 milijardi i 300 miliona dinara opredeljeno iz gradske kase u budžet Gradske uprave za obrazovanje.

Đurić je podsetio da grad nastavlja sa izgradnjom škola na svojoj teritoriji, da je boravak dece u vrtićima “Radosnog detinjstva” besplatan, a subvencionisan u privatnim obdaništima.

Četiri novosadske škole odlučile su se na zajedničku proslavu vođene vizijom važnosti negovanja duhovne tradicije i nasleđa, udruživši pri tom ono najbolje što imaju – darovitost svojih učenika i pedagoška umeća i znanja nastavnika, rečeno je na otvaranju ove svečanosti.

Učenici i profesori ove četiri škole uložili su veliki trud u pripremi bogatog programa upriličenog za ovu proslavu.

Svečane priredbe i akademije organizovane su u svim školama u našem gradu.

Sava Nemanjić, Sveti Sava, smatra se utemeljivačem Srpske pravoslavne crkve, države i školstva, začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnik je prosvetnih ustanova koje Savindan, kao svoju slavu, obeležavaju ponovo od 1990. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.